Hospodárska politika Ruskej federácie v rokoch 2008-2015 - Hertz, David (2016)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou ekonomickej situácie Ruskej federácie v rokoch 2008-2015 a jej výhľadu do budúcna. Hlavným cieľom práce je sledovanie vývoju makroekonomických dát v období 2008-2015, analyzovanie ich vplyvu na rôzne časti ekonomiky, zistenie dôvodov a príčin ich zmien ako aj ich budúci vývoj. Prvá kapitola sa venuje analýze a posúdeniu makroekonomických ukazovateľov v rokoch 2008-2014. Druhá kapitola sa zameriava na štruktúru hospodárstva Ruska a dôkladne rozoberá dve hlavné komodity, konkrétne ropu a zemný plyn. Tretia kapitola popisuje hlavné ekonomické šoky pôsobiace na ruskú ekonomiku v roku 2014 a ich následný dopad na krajinu. Cieľom poslednej kapitoly je načrtnúť budúci vývoj Ruska a jeho ekonomiky pomocou strednedobých a dlhodobých scenárov.