Návrh controllingové koncepce s využitím systému "Business intelligence" - Hejdánek, Michal; Král, Bohumil, 1952-; Houser, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá využitím koncepce controllingu pro řízení společnosti, systémy Business Inteligence a jejich propojením. Cílem je navrhnout toto integrační propojení na příkladu konkrétní společnosti a současně dát doporučení managementu v oblastech, které budou vyhodnoceny v analýze jako nedostatečné. Teoretická část je rozdělena do tří hlavních kapitol. První se věnuje vymezením controllingu, jeho nástroji a organizací. Druhá se zabývá konceptem business intelligence, přičemž jsou zde kromě pojmu vysvětleny základní principy této technologie, výběr nástroje a postup implementace. V následující kapitole jsou uvedeny dva softwarové nástroje, které představují propojení controllingu a business intelligence v praxi. Praktická část je následně rozčleněna na obecný popis společnosti, analýzu uplatňovaných prvků controllingu a poté návrh řešení nedostatečných oblastí a postup implementace BI, který obsahuje 12 kroků, které by umožnily uvedený koncept úspěšně zavést.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses