Daňové aspekty oprav a úprav dlouhodobého hmotného majetku - Urban, Marek; Vančurová, Alena, 1957-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá daňovými aspekty oprav a technického zhodnocení dlouhodobého hmotného majetku, a dále aspekty tvorby rezerv na opravy hmotného majetku. Cílem práce je identifikovat problematická místa právní úpravy ve vztahu k této oblasti a navrhnout jejich řešení. V první části práce je shrnuta současná právní úprava dané oblasti v České republice. Následuje případová studie, vycházející ze skutečné daňové kontroly, na které jsou demonstrovány problematická místa právní úpravy. Závěrem případové studie je porovnání různých variant doměřené daňové povinnosti a jejího příslušenství. V poslední části práce jsou rozebrána problematická místa právní úpravy, vycházející z případové studie, a je navrženo jejich řešení.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses