Zdaňování příjmů právnických osob v ČR a Německu - Vondráčková, Michaela (2017)
Bakalářská práce se zabývá konceptem stálé provozovny v mezinárodním zdanění, konkrétně se zaměřením na daň z příjmů právnických osob. Cílem práce je vymezit a porovnat, jak na stálou provozovnu a její zdanění nahlíží české, německé a mezinárodní předpisy.Na začátku práce je pozornost zaměřena na vymezení daně z příjmů právnických osob, následně již na samu stálou provozovnu. Ke konci je uveden judikát vztahující se k dané problematice.