Transmisní mechanismus dopadů měnové politiky ČNB do bankovního sektoru České republiky - Bohovicová, Petra; Brůna, Karel, 1973-; Jakl, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce je věnována tématu dopadu měnové politiky ČNB do bankovního sektoru České republiky. Práce představuje transmisní mechanismus v režimu cílování inflace a popisuje dopady měnové politiky do bankovního sektoru přes jeho konkrétní kanály, tj. úrokový, kanál cen aktiv, kurzový a úvěrový kanál. Cílem práce je představit transmisní mechanismus České republiky a určit existenci a významnost těchto kanálů analýzou vybraných časových řad. Analýza probíhá za období 2002- listopad 2013 z důvodu konzistentnosti dat napříč všemi kanály. Použité metody v praktickém výzkumu jsou korelační a grafická analýza a lineární regresní model s úrovňovou konstantou. Výpočty jsou prováděny analýzou v MS Excel a software Gretl.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses