Fundamentální analýza vybrané investiční příležitosti - Mašek, Pavel (2017)
Cílem práce je učinit rozhodnutí, zda investovat do akcií společnosti E4U, a. s. k 1. 1. 2016. Práce je rozdělená na několik částí, které se dají pomyslně seskupit do třetin. První z nich se zabývá analýzou zkoumané společnosti, od makroekonomického prostředí a jeho vývoje, v němž se subjekt pohybuje, až po vnitřní finanční sílu. Druhá třetina je věnována prognóze budoucnosti závodu, která je vyobrazena v jeho finančním plánu. Poslední část, která je ukázaná ve 3 scénářích pro lepší zobrazení volatility výsledků, se věnuje stanovení možné délky investice a její očekávané výnosnosti.