Optimalizácia objemového jedálničku - Achimovič, Peter; Skočdopolová, Veronika; Fíglová, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Bakalárska práca je zameraná na tvorbu objemového jedálničku pre mladých športovcov, ktorí si chcú zlepšiť svoju aktuálnu formu prostredníctvom zdravej stravy, bohatej na základné makronutrienty, a zároveň disponujú limitovaným finančným rozpočtom. Práca je systematicky členená do štyroch kapitol, pričom v prvom oddiely sú definované a vymedzené základné pojmy lineárneho programovania s ich príslušnou metodológiou. Druhá kapitola popisuje fundamentálne poznatky o výžive, charakteristiku somatotypov a presnú štruktúru nutričných zložiek potravín. Primárnym cieľom bakalárskej práce je kompozícia objemového jedálničku pomocou lineárneho a cieľového programovania, ktoré sú determinované v praktickej časti tretej a štvrtej kapitoly. Skonštruovaný matematický model je riešený v optimalizačnom programe LINGO s využitím MS Excel, následne interpretovaný a vyhodnotený v závere práce.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses