Optimalizace rozvozu imobilních klientů - Maříková, Eliška; Skočdopolová, Veronika; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Distribuční úlohy patří v dnešní době k jednomu z nejvíce využívaných matematických modelů v běžném životě. Můžeme se s nimi setkat při rozvozu zásilek či přepravě osob. V této práci se zabývám aplikací distribučních modelů a jejich modifikací na problém převozu zdravotně hendikepovaných, konkrétně nalezením trasy pro převoz zákazníků z výchozího do cílového místa při dodržení kapacit vozidel s následným rozšířením o časová okna a s další modifikací v podobě nalezení cest, kdy dochází k převozu zákazníka z cílového místa zpět do výchozího místa. K nalezení optimálního řešení je v bakalářské práci využito kombinace úloh obchodního cestujícího a rozvozní úlohy. Model je aplikován na reálná data získaná od firmy Societa o. p. s., která je jednou z hlavních společností, které poskytují služby imobilním osobám. Pro výpočet optimálního řešení bylo použito softwaru MPL.
Vedoucí práce: Veronika Skočdopolová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses