Daň z nehnuteľností na Slovensku - Múčka, Richard (2017)
Diplomová práca sa venuje problematike zdaňovania nemovitých vecí na Slovensku. Cieľom práce je vysvetliť ako dochádza k zdaňovaniu nemovitostí na Slovensku, ako sa daň z nemovitých vecí podieľala na daňových príjmoch a k akým zmenám došlo po zavedení fiškálnej decentralizácie v podmienkach Slovenskej republiky. Následne sa práca zameriava na aplikáciu dane z nemovitostí na vybranú obec. Pre splnenie cieľov je práca rozdelená do štyroch kapitol. Prvé dve kapitoly sa venujú verejnej správe na Slovensku a fiškálnej decentralizácií. Tretia kapitola je zameraná na históriu dane z nemovitostí vo svete a na Slovensku. V poslednej štvrtej kapitole je znázornený dopad dane z nemovitostí na daňové príjmy hlavného mesta Bratislava.