Daň z nehnuteľností na Slovensku - Múčka, Richard; Sedmihradská, Lucie; Špinerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práca sa venuje problematike zdaňovania nemovitých vecí na Slovensku. Cieľom práce je vysvetliť ako dochádza k zdaňovaniu nemovitostí na Slovensku, ako sa daň z nemovitých vecí podieľala na daňových príjmoch a k akým zmenám došlo po zavedení fiškálnej decentralizácie v podmienkach Slovenskej republiky. Následne sa práca zameriava na aplikáciu dane z nemovitostí na vybranú obec. Pre splnenie cieľov je práca rozdelená do štyroch kapitol. Prvé dve kapitoly sa venujú verejnej správe na Slovensku a fiškálnej decentralizácií. Tretia kapitola je zameraná na históriu dane z nemovitostí vo svete a na Slovensku. V poslednej štvrtej kapitole je znázornený dopad dane z nemovitostí na daňové príjmy hlavného mesta Bratislava.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses