Riadenie projektov - Rekonštrukcia budovy bývalých kasární so zameraním na vykurovanie - Rabíková, Martina (2017)
Stavebno-technologická príprava pred začatím stavby je významným míľnikom na ceste od investičného zámeru k hotovému dielu. Dôležitými kritériami pri tvorbe projektu k stavbe sú časový plán, pracovný plán, cena, dĺžka realizácie či kvalita. Všetky tieto elementy sú vzájomne prepojené a efektívne riadenie projektov ich dokáže optimalizovať a predstavuje tak integrujúci prvok pri výstavbovom procese. Cieľom tejto bakalárskej práce je vytvoriť reálny projekt, pomocou programu MS Project, plánujúci a riadiaci projekt stavebnej rekonštrukcie so zameraním sa na časť vykurovania stavby. Tento konkrétne vytvorený projekt by mal demonštrovať metódy a postupy teórie riadenia projektov. V úvode práce sú vysvetlené základné pojmy, uvedené metodiky a modely riadenia projektov. Ďalšia časť sa zaoberá plánovaním projektu, jeho časovej, nákladovej analýzy a analýzy zdrojov a rizika, na základe získaných informácií a dát. V závere práce je porovnanie vytvoreného projektu s reálnou, už uskutočnenou stavbou.