Analýza měnové krize v Rusku - Nikonova, Inga (2017)
Bakalářská práce popisuje měnovou krizi v Ruské federaci, která se objevila v roce 2014. Teoretická část pokrývá nezbytné obecné informace týkající se měnových krizí: definice, příčiny vzniku a obecné teoretické modely krize. Tato část dále popisuje dvě skupiny indikátorů krize, detailněji se zabývá indikátory moderními a zobecňuje dopady měnové krize na ekonomiku. Analytická část obsahuje analýzu ruské měnové krize v souladu s teoretickou částí. Navíc autorka provádí ekonometrickou analýzu závislosti změny měnového kurzu na změně moderních indikátorů a sestavuje regresní model. V závěru autorka shrnuje dopady poslední kurzové krize na různé oblasti ruské ekonomiky.