Analýza měnové krize v Rusku - Nikonova, Inga; Brůna, Karel, 1973-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce popisuje měnovou krizi v Ruské federaci, která se objevila v roce 2014. Teoretická část pokrývá nezbytné obecné informace týkající se měnových krizí: definice, příčiny vzniku a obecné teoretické modely krize. Tato část dále popisuje dvě skupiny indikátorů krize, detailněji se zabývá indikátory moderními a zobecňuje dopady měnové krize na ekonomiku. Analytická část obsahuje analýzu ruské měnové krize v souladu s teoretickou částí. Navíc autorka provádí ekonometrickou analýzu závislosti změny měnového kurzu na změně moderních indikátorů a sestavuje regresní model. V závěru autorka shrnuje dopady poslední kurzové krize na různé oblasti ruské ekonomiky.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses