Daňový systém Slovenska - Soukupová, Petra (2017)
Tato diplomová práce se zabývá daňovým systémem Slovenska. Hlavním cílem diplomové práce je zachytit vývoj jednotlivých daňových reforem provedených na území současné Slovenské republiky a popis jejich následkem vzniklých daňových systémů. Dílčím cílem je analýza elektronické evidence tržeb. V první kapitole je definován pojem daňová reforma a popsány daňové reformy ve světě, následně jsou pak blíže specifikovány daňové reformy na území Československa. Druhá kapitola se zaměřuje na velkou daňovou reformu na Slovensku v roce 2004. Třetí kapitola se věnuje současnému daňovému systému. Čtvrtá kapitola se zabývá elektronickou evidencí tržeb.