Audit v oblasti hotelnictví - Kučerová, Ilona; Králíček, Vladimír, 1952-; Smělý, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou auditu v hotelnictví. Na začátku práce je popsána charakteristika hotelnictví a vývoj cestovního ruchu v České republice. Druhá kapitola se zabývá externím auditem a jeho průběhem, další kapitola je věnována internímu auditu. Následně jsou oba audity porovnány a jsou vymezeny základní rozdíly mezi nimi. Praktická část je zaměřena na analýzu současného stavu auditu v hotelnictví. Jedním z cílů analýzy je zjistit, kolik hotelů v Praze má povinnost nechat ověřit účetní závěrku auditorem. Závěrečná část této kapitoly uvádí získaná data z dotazníkového šetření na téma provádění interního auditu v hotelnictví.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses