Daně a dotace u zemědělských podnikatelů - Žebráková, Barbora (2017)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat dopad zdanění jedné z hlavních provozních dotací (Jednotná platba na plochu-SAPS) na disponibilní příjem vybraných zemědělských podnikatelů. V souvislosti se SAPS je dále cílem zjistit, zda zemědělští podnikatelé obhospodařující větší plochu půdy dostávají nižší průměrnou dotaci na jeden hektar půdy než ti, kteří obhospodařují menší plochu půdy. Dále jsou kvantifikovány nepřímé administrativní náklady spojené s obdržením dotace SAPS a některých investičních dotací. Pro tyto účely bylo provedeno dotazníkové šetření.