Daně a dotace u zemědělských podnikatelů - Žebráková, Barbora; Klazar, Stanislav, 1974-; Trgiňa, Gejza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat dopad zdanění jedné z hlavních provozních dotací (Jednotná platba na plochu-SAPS) na disponibilní příjem vybraných zemědělských podnikatelů. V souvislosti se SAPS je dále cílem zjistit, zda zemědělští podnikatelé obhospodařující větší plochu půdy dostávají nižší průměrnou dotaci na jeden hektar půdy než ti, kteří obhospodařují menší plochu půdy. Dále jsou kvantifikovány nepřímé administrativní náklady spojené s obdržením dotace SAPS a některých investičních dotací. Pro tyto účely bylo provedeno dotazníkové šetření.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses