Srovnání českého a německého pojistného trhu - Poverjuc, Corina (2017)
Tato bakalářská práce <<Srovnání českého a německého pojistného trhu>> se soustřeďuje na poslední vývojové trendy a stupeň českého a německého pojistného trhu a jejich komparaci. V dané práci byly prezentovány následující ukazatele pojistného trhu: předepsané pojistné, pojistné plnění, koncentrace pojistného trhu, pojištěnost, škodovost a ještě některé doplňkové ukazatele jako počet pojišťoven, zaměstnanců, pojistných smluv, průměrné předepsané pojistné na 1 obyvatele. V první kapitole jsem popsala teorii související s daným tématem. V druhé a třetí části jsem se snažila provést co nejpřesnější analýzu vývoje českého a německého pojistného trhu na základě statistických dat a následně provést jejich komparaci. Veškerá data byla získána z následujících internetových zdrojů: Česká asociace pojišťoven (ČAP), Swiss Re, Česká národní banka, Německá asociace pojišťoven (GDV).