Účinnost dohledu ÚOHS v oblasti veřejných zakázek - Pavlas, Viktor (2017)
Tato bakalářská práce pojednává o efektivnosti kontrolního systému veřejných zakázek v České republice. Důraz je především kladen na hlavní orgán dohledu, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. V první teoretické části jsou vymezené základní důvody, proč je nutné veřejné zakázky kontrolovat. Dále je kladen důraz na samotný systém, jsou zde kategorizovány veřejné zakázky pro potřebu regulace a následně je konkrétně popsán kontrolní systém České republiky a několik ukázek kontrolních systému jiných států Evropské unie. Na konci první části jsou stručně rozebrány trendy kontrolního systému. V druhé praktické části je za pomocí dotazníkového šetření zjišťováno, jestli je kontrolní systém efektivní.