Vliv daní a dávek na míru nerovnosti příjmů v České republice - Hospodka, Jakub; Pavel, Jan, 1978-; Vaskovskyi, Anton; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem následující Bakalářské práce je analyzovat dopady daňového systému a dávek státní sociální podpory na míru příjmové nerovnosti v České republice v letech 2004 až 2014. Prostor je věnován i zakotvení obou těchto systému a vysvětlením té části jejich fungování, která je relevantní pro zmíněné téma. Ke kvantifikovaní příjmové nerovnosti je využito Giniho koeficientu, Indexu Robina Hooda a poměrového ukazatele S80/S20. Analýza je tvořena vytvořením čtyř kategorií příjmů na základě šetření EU SILC a následnou aplikací zmíněných ukazatelů.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses