Možnosti a metody řízení kurzového rizika - Cheuzova, Olga (2017)
Předmětem bakalářské práce Možností a metody řízení kurzového rizika je porozumění, jak kurzové riziko vzniká a jak je možné ho řídit, analýza metod a možnosti řízení kurzového rizika a stanovení kurzového rizika mezinárodní akciové společností Orco Property Group S. A., která eliminuje nepříznivé dopady vývoje jednotlivých kurzů funkčních měn dceřiných společnosti na konsolidovanou rozvahu. První část je zaměřená na pochopení procesu řízení kurzového rizika z teoretického hlediska. V druhé části jsou představní společnosti Orco, finanční analýza, analýza devizové expozice a řízení měnového rizika.