Budoucnost investičního bankovnictví - Kulikova, Asia; Teplý, Petr, 1977-; Fučík, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem mé bakalářské práce je přiblížit, jak se investiční bankovnictví měnilo během nedávné finanční krize 2008 a bezprostředně po ní. Současně s tím se pokusím o predikci budoucího vývoje tohoto odvětví na základě získaných poznatků. Z tohoto důvodu se první část mé práce bude týkat historických reálií, s důrazem na klíčové události, které ovlivnily vývoj investičního bankovnictví. Mezi ně patří především opuštění Brettonwoodského systému a hypoteční krize. V praktické části jsem se zaměřila na analýzu dvou investičních bank, které lze považovat za klíčové hráče na poli evropského a amerického bankovnictví jsou jimi Goldman Sachs a Deutsche Bank. V poslední části jsem provedla celkové zhodnocení současných trendů, které nejvíce ovlivňují budoucnost investičního bankovnictví.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses