Kalkulační vzorec pro stanovení ceny lůžka v ubytovacím zařízení - Baňková, Tatiana; Špičák, David; Krupička, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce je zaměřena na kalkulace prodejní ceny lůžek v hoteliérství. Hlavním cílem práce je podat návrh na optimalizaci kalkulačního systému vybraného ubytovacího zařízení. Práce se člení na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je věnována nákladům a popsání problematiky kalkulací. Dále popisuje oblast hoteliérství v České republice a kalkulační vzorce, které se pro stanovení ceny lůžek využívají. V praktické částí je představeno vybrané ubytovací zařízení, analyzovány náklady a stávající kalkulační systém. Jádro praktické částí tvoří srovnání kalkulačních vzorců a výběr vhodné alternativy. V závěru práce je určen bod zvratu ubytovacího zařízení a vytvořen sezónní kalendář jako pomůcka pro stanovení tržní ceny lůžek.
Vedoucí práce: David Špičák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses