Pořízení dlouhodobého majetku z účetního a daňového pohledu podle českých předpisů - Duchatschová, Markéta; Müllerová, Libuše, 1945-; Coufal, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce je rozdělena do pěti kapitol, které popisují účetní a daňovou problematiku pořízení dlouhodobého majetku podle českých daňových a účetních předpisů. Cílem této práce je systematicky a přehledně popsat účetní a daňové povinnosti při evidování dlouhodobého majetku a představit poměrně neobvyklou formu pořízení dlouhodobého majetku. Práce začíná definováním pojmu dlouhodobého majetku, jeho zákonnou úpravou a jednotlivými druhy. Dále jsem se zaměřila na způsoby pořízení majetku a s tím související ocenění. Třetí kapitola řeší technické zhodnocení vlastního nebo pronajatého majetku. Předposlední kapitola se zabývá účetními a daňovými odpisy a s tím související odloženou daní. Poslední pátá kapitola popisuje zvláštní způsob pořízení dlouhodobého majetku, konkrétně pacht obchodního závodu.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses