Analýza vlivu země vlastnictví na kapitálovou strukturu společností v ČR - Grigoryan, Ani (2017)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza kapitálové struktury z hlediska země vlastnictví. Podkladem pro analýzu je vzorek společností skládající se ze dvou skupin. První skupinu představuje 100 společností se zahraničním vlastnictvím, druhou skupinu představuje 100 společností s českým vlastnictvím. Analýza je především zaměřena na zkoumání ukazatelů zadluženosti, skladby jednotlivých části kapitálové struktury a další faktory ovlivňující strukturu kapitálu. Z výsledků analýz vyplynulo, že i přes určité rozdíly mezi jednotlivými ukazateli zásadní rozdíl ve struktuře kapitálu nebyl vypozorován.