Využití kalkulací pro řízení obchodního podniku - Doan Thi, To Uyen; Vimrová, Hana; Kolísková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce s názvem Využití kalkulací v obchodním podniku se zaměřuje na analýzu postupu při sestavení kalkulačního vzorce podniku TA&VA s.r.o. a na návrh přiřazení nepřímých nákladů a sestavení vhodného kalkulační vzorce pro rozhodovací úlohy managementu. Teoretická část se zabývá vymezením základních pojmů, které se souvisí s vybraným tématem. Praktická část se věnuje představení podniku, sortimentu zboží, analýze nákladových položek a kalkulačního vzorce. Dále se také zabývá členěním nákladů do různých kategorií, jejich přiřazením k jednotlivým skupinám zboží. Závěrečné kapitoly praktické části obsahují návrh kalkulačního vzorce a způsobu jeho aplikace v podniku.
Vedoucí práce: Hana Vimrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses