Vliv hospodářské krize na distorzi mezi efektivní a statutární sazbou daně v ČR - Zavadilová, Dominika; Kubátová, Květa, 1952-; Beneš, Jonáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce na téma Vliv hospodářské krize na rozdíl mezi efektivní a statutární sazbou daně v ČR se zabývá problematikou výše efektivní a nominální sazby daně z příjmů právnických osob v průběhu hospodářské krize, konkrétně v rozmezí roků 2006 a 2015. Práce se zabývá příčinami rozdílů výší těchto sazeb v průběhu jednotlivých let krize a dochází i k porovnání České republiky se státy Evropské unie. Nejdříve je v práci zmíněna problematika týkající se poslední hospodářské krize nejen v globálním měřítku, ale také z hlediska České republiky. Dále je uvedena základní charakteristika daně z příjmů právnických osob, jaký je její podíl na celkovém zdanění v průběhu let a jaké proběhly nejdůležitější změny v zákonu o daních z příjmů v České republice v jednotlivých letech. Na závěr dochází k zobrazení vývoje implicitní a statutární sazby daně a analýze rozdílů mezi těmito dvěma sazbami.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses