Finanční analýza a finanční plán společnosti S&T CZ s.r.o. - Usťužina, Olga (2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na finanční analýzu společnosti S&T CZ s. r. o., jejíž hlavním předmětem činnosti je podpora a poskytování software a poradenství v oblasti informačních technologií. Cílem bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví této společnosti na základě veřejně dostupných dat mezi lety 2011 a 2015. V metodické části jsou vymezeny ukazatele a shrnuty postupy, které jsou posléze využity v části analytické. Analytická část práce se zabývá horizontální a vertikální analýzou, komentuje výsledky poměrových ukazatelů, s pomocí bankrotních a bonitních modelů zhodnocuje celkovou finanční situaci. V neposlední řadě je na základě provedené finanční analýzy sestaven krátkodobý finanční plán, prognózující budoucí vývoj společnosti v roce 2016.