Finančná analýza spoločnosti Banskobystrický pivovar, a. s. - Engler, Peter (2017)
Cieľom bakalárskej práce "Finančná analýza podniku" je posúdenie finančného zdravia spoločnosti Banskobystrický pivovar a. s. za obdobie 2009 až 2015. Pre rozbor a následné vyhodnotenie boli použité verejne dostupné dokumenty. Teoretická časť práce obsahuje základné vymedzenie problematiky, ktoré je potrebné pre vykonanie finančnej analýzy. V tejto časti sú taktiež popísané jednotlivé ukazovatele a metódy, s ktorými sa pri finančnej analýze stretávame. V praktickej časti práce, ktorá je zameraná na využitie konkrétnych nástrojov na daný podnik, je vypracovaná horizontálna a vertikálna analýza, počítanie pomerových ukazovateľov a taktiež predikčné metódy ako bonitné a bankrotné modely, ktoré slúžia na predvídanie vývoja podniku do budúcna.