Daň z příjmů právnických osob v České republice a Rusku - Zrůbek, Adam (2017)
Ve své bakalářské práci se věnuji problematice daně z příjmů právnických osob v České republice a Ruské federaci. Hlavním cílem práce bude popsat základní legislativu a systém daně z příjmů právnických osob v České republice a Ruské federaci a přiblížit čtenářům problematiku stanovení daňové povinnosti v těchto vybraných zemích. První kapitola obsahuje rozpočtové určení daně a podíl daňových výnosů na tvorbě veřejných rozpočtů. Druhá kapitola popisuje konstrukční prvky daně ve vybraných zemích, v této kapitole budou zmíněné i investiční pobídky, poslední kapitola pak přiblíží placení daně a zálohová období.