Daňové zatížení fyzických osob v České republice a Rusku - Dorzhieva, Aiana (2017)
Ve své bakalářské práci se věnuji problematice daňového zatížení fyzických osob v České republice a Ruské federaci. Hlavním cílem práce je popsat základní legislativu daně z příjmů fyzických osob a sociálního pojistného v České republice a Ruské federaci a přiblížit čtenářům problematiku stanovení daňové povinnosti a odvodů na sociální pojistné v těchto vybraných zemích pomocí názorných příkladů. První kapitola práce obsahuje rozpočtové určení daně a daňové mixy vybraných zemí. Druhá kapitola popisuje konstrukční prvky daně, dílčí základy a placení daně v ČR, a třetí kapitola totéž z pohledu Ruska. Poslední čtvrtou kapitolu představuje modelový příklad na ruskou část.