Daňové zatížení fyzických osob v České republice a Rusku - Dorzhieva, Aiana; Rytířová, Lucie; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Ve své bakalářské práci se věnuji problematice daňového zatížení fyzických osob v České republice a Ruské federaci. Hlavním cílem práce je popsat základní legislativu daně z příjmů fyzických osob a sociálního pojistného v České republice a Ruské federaci a přiblížit čtenářům problematiku stanovení daňové povinnosti a odvodů na sociální pojistné v těchto vybraných zemích pomocí názorných příkladů. První kapitola práce obsahuje rozpočtové určení daně a daňové mixy vybraných zemí. Druhá kapitola popisuje konstrukční prvky daně, dílčí základy a placení daně v ČR, a třetí kapitola totéž z pohledu Ruska. Poslední čtvrtou kapitolu představuje modelový příklad na ruskou část.
Vedoucí práce: Lucie Rytířová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses