Oceňování a vykazování aktiv národního dědictví - Svobodová, Petra; Zelenka, Vladimír, 1961-; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku oceňování a vykazování aktiv národního dědictví v účetnictví. Nejprve je zde snaha o vymezení pojmu aktiv národního dědictví a následně i kategorizace těchto položek na základě Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví, spravovaného organizací UNESCO. Tato práce se snaží upozornit na vztah kulturního a ekonomického pojetí hodnoty a následně i na rozdíl mezi těmito hodnotami a cenou, která vzniká na trhu v důsledku působení nabídky a poptávky. Poslední část je věnována problematice účtování předmětů národního dědictví. Na základě dosavadní legislativy a standardizace je zde souhrn pro ocenění a zařazení těchto položek do účetnictví, a to jak v podmínkách České republiky, tak i na poli mezinárodního výkaznictví.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses