CCCTB jeho vývoj a aplikace - Mišička, Kamil (2017)
Diplomová práce je zaměřena na koncept CCCTB, jeho historický vývoj a aplikaci alokačního vzorce pro rozdělení společného konsolidovaného korporátního základu daně. Prvně je věnována pozornost koordinaci a harmonizaci v rámci Evropské unie. Následně se již práce zaobírá samotným návrhem. V prvé řadě tím z roku 2011, jsou popisovány způsoby stanovení základu daně, jeho konsolidace a jeho rozdělení mezi členy skupiny. Ustanovení z roku 2011 jsou porovnávána s dvěma novými návrhy z roku 2016, návrh směrnice CCTB a CCCTB. Podrobněji jsou popsány podstatné odlišnosti. V poslední kapitole práce je poté proveden propočet rozdělení konsolidovaného základu v podmínkách vybrané společnosti.