CCCTB jeho vývoj a aplikace - Mišička, Kamil; Finardi, Savina; Tecl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce je zaměřena na koncept CCCTB, jeho historický vývoj a aplikaci alokačního vzorce pro rozdělení společného konsolidovaného korporátního základu daně. Prvně je věnována pozornost koordinaci a harmonizaci v rámci Evropské unie. Následně se již práce zaobírá samotným návrhem. V prvé řadě tím z roku 2011, jsou popisovány způsoby stanovení základu daně, jeho konsolidace a jeho rozdělení mezi členy skupiny. Ustanovení z roku 2011 jsou porovnávána s dvěma novými návrhy z roku 2016, návrh směrnice CCTB a CCCTB. Podrobněji jsou popsány podstatné odlišnosti. V poslední kapitole práce je poté proveden propočet rozdělení konsolidovaného základu v podmínkách vybrané společnosti.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses