Zajišťovací účetnictví dle IFRS - Lunga, Jakub (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá použitím zajišťovacího účetnictví dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Pro lepší pochopení dané problematiky, jsou pro čtenáře složitější početní či účetní postupy doplněny o praktické příklady. Součástí této práce je výzkum finančních výkazů některých společností s registrovanými cennými papíry na Burze cenných papíru Praha s cílem zjištění koncentrace využití zajišťovacího účetnictví, druhů zajišťovacích vztahů, rizik, proti kterým se společnosti zajišťují a také zajišťovacích nástrojů k tomu použitých.