Dopad omezení paušálních výdajů u daně z příjmů fyzických osob - Vlková, Věra; Slintáková, Barbora; Mikušová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem bakalářské práce je analyzovat dopad zavedení omezení paušálních výdajů z let 2013 a 2015 na vývoj výše dotčených dílčích základů daně příjmy ze samostatné činnosti a příjmy z nájmu. Rozdíly mezi skutečnou výší daňového výnosu a jeho hodnotou bez omezení, kterou jsem odhadla regresní analýzou z vývoje před zavedením omezení, jsou objasněny dopadem na změnu počtu poplatníků, kteří uplatňují paušální výdaje či daňové zvýhodnění na vyživované osoby. Rovněž jsou vymezeny paušální výdaje, jejich historické legislativní změny, možné budoucí změny a možnosti, jak poplatníci mohli obejít účel zavedení omezení. Mimo jiné je změřen zlomový příjem, který určuje pro poplatníky výhodnější způsob uplatňování výdajů při zavedených omezeních.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses