Analýza úvěrů obyvatelstvu v České republice - Šlapáková, Zuzana (2017)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem trhu se spotřebitelskými úvěry v České republice. Práce je rozdělena do dvou částí. První část se věnuje charakteristice spotřebitelského úvěru, jeho ukotvení v českém právním řádu, jeho druhům, subjektům na trhu se spotřebitelskými úvěry a úvěrovému procesu. Druhá část analyzuje statistická data, zobrazuje vývoj na trhu se spotřebitelskými úvěry a vývoj zadluženosti českých domácností. Závěr práce obsahuje odhad možného budoucího vývoje této části trhu.