Srovnání ruské, kazachstánské a běloruské burz - Almenova, Ariadna (2017)
Tématem této bakalářské práce je srovnání burz postsovětských států Ruska, Kazachstánu a Běloruska. V rámci první kapitoly jsou burzy srovnány z hlediska historie jejich vzniku, organizační struktury a členství na burzách. Další kapitola se zabývá porovnáním následujících obchodních parametrů: způsoby obchodování, tržní segmenty a vypořádání obchodů na jednotlivých burzách. Zbývající část práce je věnovaná analýze zvolených statistických údajů. Jedná se o vývoj objemu obchodů, počet emisí a tržní kapitalizace akcií. Součástí poslední kapitoly je také srovnání indexů a jejich vývoje v čase.