Finanční analýza společnosti MAXBIKE s.r.o. - Dolinovska, Olena (2017)
Cílem předložené bakalářské práce je analyzovat finanční situaci podniku MAXBIKE s.r.o. Analýza je provedená z úhlu pohledu externího uživatele pomocí veřejně dostupných účetních informací v letech 2011 až 2015 podle aktuální metodiky. Práce je rozdělená na část metodickou, kde jsou popsány teoretické zásady prováděné analýzy a praktickou, kde jsou tyto zásady a metody použité. Důraz je kladen nejen na výpočet samotných ukazatelů, ale i výslednou interpretaci a porovnaní obdržených hodnot s výsledkem konkurenčního podniku 4EVER s.r.o.