Administrativní náklady výběru daní - Vašata, Marek (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá přímými administrativními náklady zdanění, které vznikají na straně veřejného sektoru. Hlavním cílem práce je kvantifikovat přímé administrativní náklady výběru daní v České republice v letech 2014 a 2015.. Ke splnění tohoto cíle je využita metoda přepočteného pracovníka, která je v práci podrobně vysvětlena a jejíž využití je pro podobné výpočty nejrozšířenější. První část se stručně věnuje daňové teorii. Ve druhé části se nachází teorie administrativních nákladů. Praktická část je obsažena ve třetí a čtvrté kapitole. Třetí kapitola je věnována výpočtu administrativních nákladů pro jednotlivé daně a čtvrtá část se zabývá porovnáním těchto nákladů v roce 2015.