Srovnání pražského a vídeňského letiště - Melichar, Lukáš (2017)
Bakalářská práce se věnuje letecké dopravě. Teoretická část se zaměřuje na přiblížení letecké historie a celkového vývoje tohoto druhu dopravy. Dále jsou zde zmíněny mezinárodní organizace, které působí v letectví. Navazuje zmínka o vlivu na zdraví nebo životní prostředí a jejich řešení. Nedílnou součástí, kterou se zabývám ve své bakalářské práci, je celková bezpečnost. Nakonec jsou v této části okrajově zmíněny i ostatní dopravní obory. Jedná se o silniční a železniční dopravu. Praktická část je zaměřena na porovnání letiště Václava Havla v Praze a letiště Vienna International Airport. Zde se zabývám historií a celkovým seznámením s rozlohou a počtem odbavených cestujících za jednotlivé roky od roku 1999. Dále porovnávám jednotlivé služby, které letiště nabízí, dopravu na letiště a ceny letenek do vybraných destinací. V závěru je uvedeno celkové zhodnocení vybraných parametrů a ukázka toho, které letiště se zdá být jako výhodné z pohledu času a peněz.