Návrh systému odměňování zaměstnanců ve vybrané firmě - Kabourková, Lucie (2017)
Diplomová práce se zabývá návrhem systému odměn ve vybrané společnosti, který bude využit ke zvýšení motivace zaměstnanců a následně i výkonnosti. V teoretické rovině představuje základní multidisciplinární literární rešerši z oborů měření výkonnosti, řízení lidských zdrojů, psychologie a pozitivní ekonomie. V praktické části nejprve popisuje vybraný podnik, seznamuje čtenáře s konkrétními vybranými odděleními a náplní práce zaměstnanců a následně navrhuje a diskutuje komplexní systém odměn. Systém odměn je navrhnut na základě nastudované literatury a rozhovorů se zaměstnanci na úrovni jednotlivých oddělení. Analyzuje možnosti rozdělení platového ohodnocení na variabilní a fixní část, zabývá se vázaností variabilní části na konkrétní měřítka, nastiňuje problematiku bonusů, ale i jiných nefinančních motivů vedoucích k vyšší motivaci zaměstnanců, například možnosti povýšení nebo teambuildingové aktivity.