Financování politických stran - Remeš, Stanislav (2017)
Tato práce pojednává o financování politických stran. Proto ve struktuře od uvedení základních pojmů, principů a fungování financování přecházíme k jednotlivým typům financování a jeho členění. Následuje analýza zpracovaných dat vybraných politických stran za období mezi lety 2006 až 2015. Porovnávány jsou data za roky, kdy proběhly parlamentní volby, s nejbližšími možnými roky, kdy žádné volby nebyly. Vrcholem práce bude srovnání pozorovaných výsledků a posouzení závislosti všech příjmů plynoucích z voleb na volebních výdajích. Z finálních výpočtů je zřejmé, že mezi těmito veličinami existuje významná statistická závislost.