Zdanění developerské společnosti - Kašpar, Jan; Francírek, František; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem práce je zajištění dále specifikovaných předpokladů nezbytných k bezchybnému výkonu služby daňového poradenství poskytovaného developerské společnosti. Tento hlavní cíl se dále rozpadá na tři dílčí, spočívající v popisu developerského procesu, rozboru souvisejících daňových otázek a nastínění scénářů možného vývoje developmentu. Využitými metodami jsou rešerše informačních zdrojů, dotazování u celkem 13 odborných konzultantů, analýza a následná syntéza získaných poznatků. Oproti obdobným pracím tento text klade velký důraz na praktické aspekty zdanění developerské společnosti a místo klasického tématického třídění textu poskytuje čtenáři třídění chronologické a tím i lepší orientaci v komentovaném tématu. Práci se podařilo splnit všechny vytyčené cíle a lze ji proto považovat za účinný vzdělávací nástroj především pro účetní a daňové poradce, kteří potřebují získat znalosti jak o samotné podstatě činnosti developerské společnosti, tak o souvisejících daňových otázkách.
Vedoucí práce: František Francírek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses