Měnová politika Národní banky Běloruska - Lapanovich, Aleksei; Mandel, Martin, 1962-; Gevorgyan, Kristine; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu měnové politiky Běloruska. Na začátku první části je popsaná ekonomická a hospodářská situace v Bělorusku. Dále se probírá historie vzniku centrální banky, její cíle a funkce. Druhá část po charakteristice základních režimů měnové politiky se soustředí na analýzu měnové politiky Běloruska a jejích cílů po rozpadu Sovětského svazů. Poté jsou vysvětleny základní principy fungování transmisního mechanismu v Bělorusku. Poslední část se věnuje analýze vybraných ekonomických parametrů. V této části je probrána horizontální struktura platební bilance za rok 2016, dále je tu prezentována grafická analýza zahraniční investiční pozice a zahraničního dluhu Běloruska, analyzovány příčiny inflace a inflační tlaky a na konci je popsán vývoj kursového systému a jeho současné trendy. Annotation
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses