Finanční analýza FC Hradec Králové, a. s. - Furda, Ondřej (2017)
Cílem této bakalářské práce je provedení finanční analýzy podniku FC Hradec Králové, a. s. Pro analýzu byla použita data z období let 2011 - 2016. Práce je rozdělena do dvou částí. Jako první je zvolena část metodická, v níž jsou vysvětleny použité metody a ukazatele. Druhá, aplikační část, začíná horizontální a vertikální analýzou rozvahy a výkazu zisku a ztráty. Dále jsou vyhodnoceny poměrové ukazatele a provedeno mezipodnikové srovnání hodnot těchto ukazatelů s obdobnými společnostmi ve stejném sportovním odvětví. Před výběrem těchto společností bylo analyzováno plnění povinnosti zveřejnit účetní výkazy všemi současnými kluby první a druhé fotbalové ligy. V závěru je uvedeno závěrečné shrnutí a doporučení ke zlepšení finanční situace.