Finanční analýza FC Hradec Králové, a. s. - Furda, Ondřej; Marek, Petr; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem této bakalářské práce je provedení finanční analýzy podniku FC Hradec Králové, a. s. Pro analýzu byla použita data z období let 2011 - 2016. Práce je rozdělena do dvou částí. Jako první je zvolena část metodická, v níž jsou vysvětleny použité metody a ukazatele. Druhá, aplikační část, začíná horizontální a vertikální analýzou rozvahy a výkazu zisku a ztráty. Dále jsou vyhodnoceny poměrové ukazatele a provedeno mezipodnikové srovnání hodnot těchto ukazatelů s obdobnými společnostmi ve stejném sportovním odvětví. Před výběrem těchto společností bylo analyzováno plnění povinnosti zveřejnit účetní výkazy všemi současnými kluby první a druhé fotbalové ligy. V závěru je uvedeno závěrečné shrnutí a doporučení ke zlepšení finanční situace.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses