Porovnanie bankových poplatkov v systéme českého a slovenského bankovníctva - Ráczová, Simona (2017)
Táto bakalárska práca skúma rozdiely v cenách bankových poplatkov na Slovensku a v Českej republike. Cieľom je zistiť rozdiely vo výške poplatkov, ktoré sú účtované v Eurách na Slovensku respektíve v Českých korunách v Čechách. Práca analyzuje určité vybrané poplatky, ktoré sa vyskytujú na oboch bankových trhoch. V práci sú najskôr vymedzené relevantné detaily fungovania bankového sektoru v oboch krajinách. Následne je popísané ako a prečo poplatky vôbec vznikli, ako aj ich pojmový aparát. Ďalej sú v práci opísané rôzne poplatky, dôvody ich existencie a použitie. Na záver sú poplatky v práci analyzované pomocou tabuliek a porovnané po prepočítaní stanoveným kurzom.