Návrh ABC modelu na příkladu zdravotnického zařízení - Golovkova, Anita; Wagner, Jaroslav, 1977-; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou tvorby ABC modelu ve zdravotnických zařízeních. Cílem této práce je tvorba ABC modelu na příkladu Infekčního oddělení vybrané fakultní nemocnice. Práce je členěna na část teoretickou a praktickou. V rámci teoretické části jsou shrnuty poznatky z odborné literatury ohledně metody Activity Based Costing a jejího uplatnění ve zdravotnických zařízeních. V praktické části se již konstruuje ABC model samotný založený na roční bázi s využitím postupu přizpůsobeného zdravotnickým zařízením.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses